Честит празник (празници), колеги!Днеска празнично реших да си сменя горната помпа на съединителя,щото в зимните студове взе да ми приплъзва иначе новия съединител и го отдадох на нея.Оказа се обаче,че отворът на горния край на лоста на помпата е по-малък от онова желязо на педала на съединителя и не мога да монтирам помпата.Нея я поръчвах от axm-auto и жената ме предупреди,че може да има разлика,но съм можел да прехвърля лоста от старата помпа.Аз не виждам как може да стане това-моля ви,посъветвайте ме какво да правя.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Горна помпа съединител
Collapse
X
-
-
Чувал съм,че са два вида тея помпии ,че точно в това им е разликата. Но също така ме обеждават,че ставало да се разменят тия лостчета към педала... така че огледай я да я е.. в помпата
То ако е лесно нема е сложено на алфатааEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Еми гледах ги,въртях,суках-не виждам как може да се смени лостчето...хванато е по някакъв странен начин към буталото с нещо като шарнирна връзка-хем се върти около оста си,хем се накланя настрани.Обаче направих следното нещо-старото рамо е изцяло метално,с втулка на мястото,на което се захваща към педала.Новото рамо на върха има гумен тампон и в него е сложена друга метална втулка-успях да разменя втулките,които са с почти еднакъв външен диаметър,но новата е с по-малък вътрешен.Сега би трябвало да стане-утре ще пробвам да сглобя всичко.Сега разглобих и двете помпи-на око са еднакви,пробвах старото бутало да сложа в новата помпа-влезе,тъй че мисля,че няма да има проблем.Дано само не съм надрал новата помпа отвътре,докато я разглабях,че ще е на халост цялата работа
Comment
-
Абе аз горната успях да я монтирам,но се изкърши пробката на работния цилиндърНамерих една друга пробка-уж се завива,обаче малко халтава-явно дърпа въздух от самата резба и не мога да обезвъздуша...
Сега ще трябва да купувам цял нов работен цилиндър заради една тъпа пробка.
Comment
-
Имам и нов корпус за работния цилиндър,но е в Лясковец.Не помня обаче с кое захващане е,че са два вида.Преди време като го купувах се оказа,че мойта е с друго захващане и му използвах само буталото.Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеАбе аз горната успях да я монтирам,но се изкърши пробката на работния цилиндърНамерих една друга пробка-уж се завива,обаче малко халтава-явно дърпа въздух от самата резба и не мога да обезвъздуша...
Сега ще трябва да купувам цял нов работен цилиндър заради една тъпа пробка.
Last edited by nikola 155; d.m.y г., 16:44.sigpicНЕ ДАМО КОСОВО!
Comment
-
Оффф,смених ги и горната помпа и работния цилиндър.С помощта на един комшия обезвъздуших,но май има още въздух в системата и малко трудно се връща педала-пусти дот4 се пени бе.Обаче естествено нови проблеми-прецакала се е резбата на едната шпилка,на която се държи работния цилиндър и не мога да й стегна гайката както трябва.Дайте съвети как може да се оправи без да размонтирам,че вече ми писна от това обезвъздушаване.Другият проблем е,че е малко напукано маркучето между двете помпи-мисля,че не изпуска,но някой може ли все пак да ми каже колко струва това маркуче и откъде може да се купи?
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеОбаче естествено нови проблеми-прецакала се е резбата на едната шпилка,на която се държи работния цилиндър и не мога да й стегна гайката както трябва.Дайте съвети как може да се оправи без да размонтирам,че вече ми писна от това обезвъздушаване.155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите
Comment
-
Първоначално публикувано от AnastasKOSTOV-REX Покажи съобщениеНе може.Питай Никола.Сваляне на държача(с малко магарии и финтове),рязане.разпробиване,нов болт на мястото на шпилката..sigpicНЕ ДАМО КОСОВО!
Comment
Comment